Vitsch Electronics
Vragen staat vrij

Menu
Woensdag, 7 December 2022 

Vitsch Electronics

Electronic engineering and embedded software development

Vitsch Electronics > Projecten > Domotica systeem

Project: Maatwerk bedrijfspand-domotica

Voor een vaste klant van Vitsch Electronics, is het complete nieuwe bedrijfspand geautomatiseerd en voorzien van een maatwerk domotica-systeem inclusief bewakingscamera's, bewegingsmelders, LCD visualisatie en grafische bediening.

Omdat er hele specifieke wensen waren t.a.v. het domotica-systeem, is gekozen om zelf een eerder ontwikkeld systeem toe te passen in dit pand en dat uit te breiden met extra functionaliteit. Alle functies zijn zowel binnen als buiten het pand te bedienen via een grafische interface op de PC of iPhone.

Camera's
In het hele pand zijn camera's opgehangen, die via een centrale domotica-server (eigen ontwikkeling) opgenomen worden. Tevens kan men met een iPhone of PC vanaf elke locatie de camera's live bekijken. De camera's zijn ook te bekijken op de schermen die in het bedrijfspand hangen als preventieve werking voor bezoekers. Op deze schermen zijn via het domotica-systeem video's in te laden om op het scherm te laten zien, evenals extra meldingen in tekstvorm.

Verlichting
Naast de centrale aansturing van de camera's is er ook een optie om in het gehele pand de verlichting te bedienen. Dit gaat per groep, verdeeld over 2 etages. Ook het schakelen van de verlichting kan via iPhone of PC vanaf elke gewenste locatie. Er is ook een spaarstand ingebouwd die beweging detecteert en de lampen dan automatisch aan- en uitzet.

Muziek
Binnen het domotica-systeem is ook een muziek optie toegevoegd waarmee radio kan worden afgespeeld via streams. Dit is gecombineerd met een zelf te vullen bibliotheek van muziek. Indien er gebeld wordt aan de deurbel, of een telefoon overgaat, wordt de muziek automatisch zachter gezet. De deurbel wordt door alle speakers in het bedrijfspand afgespeeld.

Extra opties
Naast de verlichting en camera's was er ook de wens om andere apparatuur te kunnen bedienen:

  • Vitrinekast openen en sluiten met iPhone of PC
  • Beveiligen van de lift via domoticasysteem.
  • Ventilatoren voor aan- en afzuiging kunnen bedienen. vanaf iPhone of PC
  • De LCD schermen in het bedrijfspand kunnen bedienen vanaf iPhone of PC
  • De camera's in dag of nachtstand zetten (gevoeligheid instellen).

Bedieningspaneel
Tot slot is er een toevoeging bij de ingang gemaakt waarmee met vaste codes het systeem in een bepaalde "stand" gezet kan worden. De schoonmaakstand zet b.v. automatisch alle lampen aan en zet een rustig muziekje op de achtergrond aan. De "afsluit" stand zet alle beveiliging aan en alle lampen uit.

Meer interesse in dit onderwerpen, of heeft u vragen of interesse in interactieve maatwerk domotica-systemen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.