Vitsch Electronics
Vragen staat vrij

Menu
Woensdag, 7 December 2022 

Vitsch Electronics

Electronic engineering and embedded software development

Vitsch Electronics > Projecten > ESA astronaut trainingsmodules

Project: ESA trainingsmodules voor astronauten

Door een bedrijf dat o.a. schaalmodellen maakt van ruimtevaart-apparatuur is gevraagd om een serie trainingsmodules voor astronauten te automatiseren. De ruimtevaart-apparatuur is vervolgens ingebouwd in een 1:1 schaalmodel van een deel van het ISS (international Space Station).

In Nederland is de appartuur door ons aangepast zodat deze functioneel gebruikt kan worden om astronauten te trainen. In Duitsland zijn de modules vervolgens door ons ingebouwd. Elke module is gekoppeld met een door ons ontwikkelde centrale besturings-server. Een trainings-cooördinator kan vanuit het trainingscentrum de status van alle modules bekijken en waar gewenst modules aanpassen om noodsituaties na te bootsen tijdens een training.

De centrale server verzorgt alle communicatie tussen de verschillende modules en het trainingscentrum. Voor de communicatie tussen de server en de modules is gebruik gemaakt van het door ons zelf ontwikkelde VESP-protocol.

Interesse in dit onderwerp, of bent u op zoek naar een interactieve besturing? Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.