PCB pattern

Embedded software

Bij elektronische ontwikkelingen wordt vaak gebruik gemaakt van embedded software, ook wel firmware genoemd. Dit is software geschreven in een specifieke programmeertaal en wordt rechtstreeks ingeladen in een microprocessor van een elektrisch apparaat. Met deze software wordt een generiek component ingesteld om een specifieke taak uit te voeren waardoor een product ‘slim’ en uniek wordt. Onze embedded software kan zowel simpele taken uitvoeren als complexere functies aansturen, zoals het autonoom verbinden met het internet of het aansturen van complexe high-speed bussen met een specifiek protocol.

Ontwikkeling op basis van eigen code

Bij Vitsch Electronics maken we hoofdzakelijk gebruik van onze eigen ontwikkelde code die we zelf hebben ontwikkeld en zich in het veld heeft bewezen. Het gebruik van software van derden kan op de lange termijn problemen veroorzaken, onder andere op basis van kwaliteit en beschikbaarheid, maar ook bij het verkrijgen van IP-rechten vanwege verschillende licenties waaronder de code beschikbaar is gesteld.

Hoewel we er soms niet aan ontkomen om code van derden te gebruiken, streven we er altijd naar om onze eigen code te gebruiken voor de ontwikkeling van betrouwbare en efficiënte elektronica ontwikkelingen met embedded software. Doordat onze code zelf is ontwikkeld en dagelijks wordt doorontwikkeld, kunt u automatisch gebruik maken van deze verbeteringen.

Opensource

Als autoriteit op het gebied van betrouwbare software zijn we trots op het feit dat onze software terug te vinden is in een aantal grote internationale besturingssystemen, zoals FreeBSD, NetBSD, OpenBSD en Solaris, die wereldwijd worden gebruikt.

De software-talen waarin wij o.a. schrijven:

  • C
  • C++
  • VHDL
  • Perl
  • Assembler (platform specifiek)
  • PostgreSQL / MySQL
  • Java
  • Python
  • PHP
  • (Power)Shell
  • Bash
  • sh
  • Javascript

Contact

Benieuwd naar wat Vitsch Electronics voor uw product kan betekenen op het gebied van embedded software? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe onze eigen ontwikkelde en bewezen codeplatform kunnen bijdragen aan het succes van uw product!

Veelgestelde vragen over embedded software

Hoe zorgen jullie ervoor dat embedded software veilig en betrouwbaar is?

Bij Vitsch Electronics hebben we veel ervaring met het ontwikkelen van veilige en betrouwbare embedded software. We gebruiken verschillende methoden en technieken om de veiligheid en betrouwbaarheid van de software te waarborgen, zoals het testen van de software in een simulatieomgeving voordat het wordt geïmplementeerd op de hardware. We gebruiken ook geavanceerde debug- en testtools om eventuele fouten te identificeren en op te lossen voordat de software in gebruik wordt genomen. Verder houden we rekening met de geldende veiligheidsnormen en richtlijnen om ervoor te zorgen dat onze embedded software voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Ook worden onze systemen indien vereist of gewenst extern gevalideerd met een audit.

Wat is embedded software en waarvoor wordt het gebruikt?

Embedded software is software die wordt gebruikt om apparaten aan te sturen en te beheren. Het wordt gebruikt in allerlei apparaten, zoals auto’s, medische apparatuur, mobiele telefoons en huishoudelijke apparaten. De software is meestal opgeslagen in een ROM-geheugen (chiop) en werkt nauw samen met de hardware om de functies van het apparaat aan te sturen en te beheren.

Welke talen en tools worden er gebruikt voor de ontwikkeling van embedded software?

De talen en tools die worden gebruikt voor de ontwikkeling van embedded software verschillen afhankelijk van het apparaat en de specifieke vereisten van het project. Enkele voorbeelden van talen die worden gebruikt voor embedded software zijn C, C++, Assembly en Python. Tools die vaak worden gebruikt voor de ontwikkeling van embedded software zijn onze zelf ontwikkelde IDE’s (Integrated Development Environment), compilers, debuggers en simulatoren.

Meer weten?

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? We helpen je graag verder via 040 711 30 51 of het contactformulier op deze website.