PCB pattern

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ontwikkeling van elektronica ontwikkeling of productie, of over de mogelijkheden van embedded software? Bekijk onze antwoorden op veel gestelde vragen die je snel verder kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Hoe gaan jullie om met specifieke vereisten, zoals beperkingen in grootte of kosten?

Bij Vitsch Electronics begrijpen we dat elke ontwikkeling uniek is en daarom verschilt onze aanpak per project. Voordat we starten met een ontwikkeling, doen we indien nodig een haalbaarheidsonderzoek om te bepalen of iets echt te maken is en wat de indicatie van de ontwikkelingskosten en de kostprijs van het eindproduct zal zijn.

We houden vanaf het begin al rekening met belangrijke factoren zoals normeringen, afmetingen van het product en produceerbaarheid, zodat we tijdens het ontwikkelingsproces geen onnodige vertragingen oplopen. Door vanaf het begin rekening te houden met deze factoren, kunnen we tijdig oplossingen vinden om aan de vereisten van onze klanten te voldoen.

Kortom, ons team van experts werkt samen met onze klanten om op maat gemaakte oplossingen te creëren die voldoen aan de specifieke behoeften en eisen van het project. Door vanaf het begin rekening te houden met belangrijke factoren, streven we naar een efficiënte en effectieve ontwikkeling van hoogwaardige elektronica-oplossingen.

Wat is het gebruikelijke ontwikkelingsproces van concept tot productie?

Vitsch gebruikt een eigen unieke ‘design-flowchart’ waarin het complete ontwikkel, certificering én productieproces in wordt vertaald. In een persoonlijk gesprek lichten we deze werkwijze graag verder aan u uit!

Hoe werken jullie samen met klanten tijdens het ontwikkelingsproces?

Bij Vitsch Electronics werken we nauw samen met onze klanten tijdens het ontwikkelingsproces. We begrijpen dat de klant de beste kennis heeft van zijn eigen markt en specifieke behoeften en daarom nemen wij zijn wensen altijd als uitgangspunt voor het ontwerp.

Wij vertalen deze wensen altijd in overleg met de klant en houden hem gedurende het hele proces op de hoogte van de voortgang. Indien gewenst, kan de klant ook worden opgenomen in onze ontwikkelplanning om zo kort mogelijk bij de ontwikkeling betrokken te zijn.

Door nauw samen te werken met onze klanten, kunnen we de ontwikkeling van elektronica-oplossingen afstemmen op hun specifieke behoeften en vereisten. Zo streven we naar een succesvolle samenwerking en een hoogwaardig eindresultaat.

Hoe zorgen jullie dat ontwikkelingen voldoen aan de normen?

Bij Vitsch Electronics ontwikkelen en produceren we volgens de geldende normen en richtlijnen. We werken volgens de standaarden van de IPC (Association Connecting Electronics Industries) en volgen de richtlijnen voor de fabricage van printplaten volgens deze normen.

Onze producten worden geproduceerd volgens strikte procedures en kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen en de specificaties van de klant. Dit omvat onder andere het gebruik van hoogwaardige componenten en het uitvoeren van uitgebreide tests en inspecties tijdens het productieproces.

We werken ook samen met externe certificeringsinstanties om ervoor te zorgen dat onze eindproducten voldoen aan de vereiste normen en certificeringen, zoals de CE, FCC & geldende safety richtlijnen die van toepassing zijn.

Wat is de doorlooptijd van een ontwikkeling?

Meestal drukken we een ontwikkeling van een product uit in maanden. Simpele elektronica kan sneller ontwikkeld worden dan complete ‘eco-systemen’ van meerdere typen hardware. Door de technische complexiteit en variatie in mogelijkheden kan hier veel variatie in zitten.

Hoe zorgen jullie ervoor dat embedded software veilig en betrouwbaar is?

Bij Vitsch Electronics hebben we veel ervaring met het ontwikkelen van veilige en betrouwbare embedded software. We gebruiken verschillende methoden en technieken om de veiligheid en betrouwbaarheid van de software te waarborgen, zoals het testen van de software in een simulatieomgeving voordat het wordt geïmplementeerd op de hardware. We gebruiken ook geavanceerde debug- en testtools om eventuele fouten te identificeren en op te lossen voordat de software in gebruik wordt genomen. Verder houden we rekening met de geldende veiligheidsnormen en richtlijnen om ervoor te zorgen dat onze embedded software voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Ook worden onze systemen indien vereist of gewenst extern gevalideerd met een audit.

Wat is embedded software en waarvoor wordt het gebruikt?

Embedded software is software die wordt gebruikt om apparaten aan te sturen en te beheren. Het wordt gebruikt in allerlei apparaten, zoals auto’s, medische apparatuur, mobiele telefoons en huishoudelijke apparaten. De software is meestal opgeslagen in een ROM-geheugen (chiop) en werkt nauw samen met de hardware om de functies van het apparaat aan te sturen en te beheren.

Welke talen en tools worden er gebruikt voor de ontwikkeling van embedded software?

De talen en tools die worden gebruikt voor de ontwikkeling van embedded software verschillen afhankelijk van het apparaat en de specifieke vereisten van het project. Enkele voorbeelden van talen die worden gebruikt voor embedded software zijn C, C++, Assembly en Python. Tools die vaak worden gebruikt voor de ontwikkeling van embedded software zijn onze zelf ontwikkelde IDE’s (Integrated Development Environment), compilers, debuggers en simulatoren.

Kan ik bij Vitsch terecht voor een second-opinion van een reeds ontwikkelde oplossing?

Ja, bij Vitsch kunt u terecht voor een second-opinion van een reeds ontwikkelde oplossing. Onze experts kunnen uw huidige oplossing beoordelen en eventuele problemen of verbeteringen identificeren. We werken graag met u samen om een oplossing te vinden die voldoet aan uw vereisten en behoeften.

Welke technologieën kunnen jullie integreren in het ontwerp?

Als gespecialiseerde elektronica-ontwikkelaar hebben we expertise in een breed scala aan technologieën en kunnen we deze integreren in het ontwerp van uw elektronica-oplossing. Enkele voorbeelden van technologieën die we kunnen integreren zijn microcontrollers, sensoren, draadloze communicatietechnologieën zoals Bluetooth en Wi-Fi, en elektrische voedingssystemen. We blijven ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van elektronica, zodat we altijd de meest geavanceerde technologieën kunnen gebruiken om oplossingen te creëren die aan uw vereisten voldoen.

Wat zijn jullie diensten als elektronica ontwikkelaar?

Vitsch Electronics biedt een compleet pakket van diensten aan die allen te maken hebben met elektronica ontwikkeling en productie. Afhankelijk van de complexiteit worden er extra expertises toegevoegd aan de ontwikkeling om altijd een totaaloplossing te kunnen bieden aan onze klanten. Als ‘one-stop-shop’ kan Vitsch Electronics een compleet product ontwikkelen, inclusief keuringen, producties én eindverpakking.

Contact

Staat je vraag niet in het overzicht? Stel deze dan direct via ons contactformulier!